: 8420 Knebel

: 86 12 98 58

: fabrikkernes-depot@mail.dk

 

Telefon

Mail

Afrundet rektangel: http://www.fabrikkernes-depot.dk/shop

Fabrikkernes Depot

Brøsbjergvej 13

Telefon

Mail

Fabrikkernes-Depot

Det rigtige valg

Størrelsesskema

Brugsanvisning

Gummiallergi

Myter/historie

Risikoanalyse

Fremstilling

Bestilling

Kontakt

Forsiden

Butik

Hjælp til gummiallergikere der vil anvende kondomer!

 

Historik:

Undersøgelser har vist, at ca. 7-8% af befolkningen lider mere eller mindre af overfølsomhed over for gummi, og da kondomer er fabrikeret af naturgummi, har disse mennesker et ret stort problem, når de er i situationer, hvor de er nødsaget til at beskytte sig med et kondom.

 

Man kan naturligvis bruge FEMIDOM eller et plastickondom, begge dele kan købes på apoteket, men dels er disse løsninger ikke så lette at anvende som et kondom, og dernæst er de ret dyre.

 

Derfor har vi over en lang periode efterforsket, hvordan vi kunne hjælpe disse mennesker og har nu udviklet en sikker metode, som er let at anvende, og som kan købes på nærmeste apotek.

 

Metoden består i, at der anvendes en effektiv barriere creme, som er uskadelig over for gummiet i kondomet (INTIM BARRIERE CREME fra Norpharm A/S). Denne barriere creme er testet sammen med kondomer i 168 timer, uden at det har forvoldt nogen som helst ændringer af kondomets styrke. Desuden skal der helst anvendes et kondom uden glidecreme (Kontakt Silky-Dry eller Liberty Silky-Dry), da glidecremen ellers vil give en for dårlig vedhæftningsevne, så barriere cremen for hurtigt vil blive gnedet af og miste sin beskyttende virkning.

 

Vejledning

 

1. Hvis det er kvinden der er gummiallergiker:

Kvinden påfører barriere cremen på de ydre og indre skamlæber. Manden tager kondomet på, og giver herefter hele kondomet et beskyttende lag af barriere cremen, som nu også vil fungere som glidecreme. Samlejet kan nu gennemføres på normal og ønskelig vis.

 

2. Hvis det er manden der er gummiallergiker:

Inden kondomet tages på, skal manden sørge for, at hans penis får et helt dækkende lag af barriere cremen. Dette kan udmærket foretages i op til hele 2 timer i forvejen, men helst ikke længere, da barriere cremen efterhånden absorberes af huden. Efter at cremen er påført kan kondomet anvendes på normal måde.

 

Denne metode bevirker, at gummiet fra kondomet ikke udpræget, kommer i direkte kontakt med huden, og da der er anvendt et helt glat kondom, er risikoen for at kondomets gummi arbejder sig igennem barriere cremen mindre, inden for den tid det normalt tager at gennemføre et samleje.

 

Påføringen af barriere cremen kan eventuelt i begges tilfælde gøres til en positiv del af forspillet ved at partneren deltager i denne handling.

 

Er man meget allergiske over for gummi, kan ovennævnte løsning dog  stadigvæk give lidt irritation, men i langt de fleste tilfælde er det en brugbar, acceptabel og økonomisk løsning, uden nævneværdige gener af nogen art.