: 8420 Knebel

: 86 12 98 58

: fabrikkernes-depot@mail.dk

 

Telefon

Mail

Afrundet rektangel: http://www.fabrikkernes-depot.dk/shop

Fabrikkernes Depot

Brøsbjergvej 13

Telefon

Mail

Fabrikkernes-Depot

Det rigtige valg

Størrelsesskema

Brugsanvisning

Gummiallergi

Myter/historie

Risikoanalyse

Fremstilling

Bestilling

Kontakt

Forsiden

Butik

Sådan bruges et kondom - en brugsanvisning uden fordomme

 

Vi vil her trin for trin gennemgå, hvordan man bruger et kondom og samtidig tilbagevise nogle af de fordomme, der stadigvæk er tilknyttet alt for mange brugsanvisninger på dette område.

 

Folien med kondomet åbnes ved at rive folien forsigtig over. Folien er lavet således, at den let lader sig åbne, lige meget hvor du river, hvis det er et Worlds-Best kondom. På andre mærker kan det være nødvendigt at finde det hak i folien, hvor folien kan åbnes. Pas på ikke at beskadige det med en skarp eller flosset negl eller smykker, risikoen er uendelig lille, men det skal nævnes. Og lad være med at åbne folien med tænderne eller klippe den op med en saks, der er der til gengæld alt for stor risiko for, at kondomet beskadiges.

 

Se først eller føl på kondomet, så du er sikker på, at det rulles rigtigt på. Det er ikke særligt risikabelt, hvis du først forsøger at tage det forkert på, og så vender det, men der kan i meget, meget sjældne tilfælde blive afsat lidt væske eller sæd på ydersiden, der kan indeholde en smitterisiko. Risikoen er uhyre lille og næste ikke eksisterende, men pas på alligevel.

 

Kondomet skal på, inden samlejet begynder, og det skal være på under hele samlejet. Lad være med først at sætte kondomet på lige inden sædafgangen, det ødelægger alt for meget i samlejet for jer begge og er absolut meget usikkert og beskytter slet ikke mod smitte. Nogle påstår at de mærker mindre med kondomet på, det et er lidt af en skrøne, der er nok ingen, der kan mærke forskel på nogle hundreddele millimeter, tænk bare på kirurgen der udfører komplicerede operationer med gummihandsker på.    

 

Sæt det sammenrullede kondom på penishovedet, og rul det ned over penis, til kondomet har nået penisroden. Om penis er helt stiv, eller om forhuden er trukket tilbage eller ej, betyder ikke så meget, gør hvad du synes bedst om, og hvad der er lettest for dig, det eneste vigtige er, at kondomet er på. Og lad os så en gang for alle slå fast, at det er ligegyldigt, om der er en smule luft i kondomets spids eller ej. Det er en gammel skrøne producenterne brugte fra den tid, da kondomerne havde en tendens til at revne i spidsen lige ved reservoiret (tutten). 

 

Hvis I vil bruge yderligere glidecreme, så lad være med at eksperimentere med en af de cremer I tilfældigvis har liggende, brug enten den glidecreme vi tilbyder, eller spørg på apoteket eller hos materialisten om en creme, der ikke ødelægger kondomet, og lad alt andet ligge, også andre vandopløselige cremer, da der også blandt disse er nogle, der kan opløse gummi. Det er vigtigt ikke at bruge en forkert creme, da den i uheldige tilfælde kan ødelægge kondomet.

 

Sæddræbende creme kan bruges både til kondomer med og uden creme, men det er ikke altafgørende for den svangerskabsforebyggende beskyttelse.

 

Er der anvendt en eller anden form for medikament i skeden eller på penis, så spørg først lægen eller apoteket om det er uskadeligt over for kondomer, hvad enten det er recept­pligtigt eller ej.

 

Efter at sædudløsningen har fundet sted, er det vigtigt, at penis ret hurtigt trækkes tilbage, da der ellers kan være en risiko for, at sæden løber ud langs kanten af kondomet. Hold på kondomet rundt om penis, så kondomet ikke glider af ved tilbagetrækningen. Slå en knude på kondomet og pak det ind i lidt toiletpapir eller køkkenrulle og smid det i skraldespanden eller lignende. Kondomer er lavet af ren naturgumme og forurener ikke på lang sigt i naturen, da de med tiden smuldre helt bort, men de pynter absolut ikke, inden det sker.

 

Går kondomet i stykker, eller falder det af under samlejet, så træk dig øjeblikkelig tilbage og undgå udløsning. Har udløsningen allerede fundet sted så gå til en læge eller et apotek snarest muligt, og helst inden for de næste par døgn, også hvis der er brugt sæddræbende creme. Hos lægen eller apoteket kan man få en tabletbehandling med nogle specielle P-piller, så en eventuel uønsket graviditet forhindres. På apoteket kan man købe P-pillerne uden recept. Men lad være med at lade denne metode erstatte brugen af prævention, den er og bliver kun en nødløsning.

 

Et samleje til? - Så vask dig først og brug et nyt kondom - det er alt for risikabelt at skylle det gamle og bruge det igen.....

 

Altså: Et samleje til? - Altid nyt kondom!